Hoe werkt financiering bij bravoauto

Zoek en ontvang een offerte

Ontvang een offerte voor honderden tweedehandswagens

Online aanvraag

Vraag uw gepersonaliseerde financiële offerte online aan. Wij bieden interessante tarieven op alle financieringen

Ontvang een snelle beslissing 

Wij bezorgen u zeer snel de gevraagde financiële offerte

Ophalen of bezorgen 

Ontvang uw offerte in 1 van onze showrooms, of via e-mail

Autofinanciering gemakkelijk gemaakt


Let op, geld lenen kost ook geld.

Wilt u uw nieuwe wagen financieren? Geen enkel probleem, bij bravoauto hebben we verschillende financiële producten om aan uw vraag te beantwoorden! Of u nu zoekt naar een financiering als particulier, freelancer, zelfstandige of professional, wij hebben de financieringsoplossing voor u!

Met onze flexibele financieringsplannen is uw volgende auto wellicht betaalbaarder dan u denkt. Stel een financieringspakket samen dat bij u past en geniet van gemoedsrust wanneer u uw volgende wagen financiert.


Let op, geld lenen kost ook geld.

Een klassieke financiering is de meest traditionele financieringsoptie. Met een klassieke financiering verlicht u de aankoop van uw wagen in uw budget: uw betaling wordt over de tijd verspreid.

Dit product is zowel bestemd voor particuliere als voor professionele klanten (bedrijven, zelfstandigen, vrije beroepen).

Enkele kenmerken van de klassieke financiering:
  • Looptijd van het contract tussen 24 en 60 maanden.
  • Betaling van een voorschot van minstens 10% van de prijs van de wagen.
  • Eigenaar van de wagen = u.
  • Beheer uw budget.
  • Betaal elke maand een vast bedrag terug.
  • Kies het bedrag van het voorschot (met een minimum van 10%).

Let op, geld lenen kost ook geld.

Met een ballonkrediet koop je op afbetaling, net zoals bij een klassieke autofinanciering. Alleen geniet je van lagere maandelijkse aflossingen. Een ballonkrediet houdt eigenlijk het midden tussen een autolening en een leasingcontract. Voor de duur van het krediet wordt de auto als een soort van leasingwagen ter beschikking gesteld en de maandelijkse aflossingen zijn vrij laag, aangezien het alleen om de rente op de lening gaat. Aan het einde van de vooropgestelde periode kan de gebruiker ervoor kiezen om de auto bij te houden (door eerst een 'ballon' te betalen) of hem terug te brengen naar de verdeler (vandaar de naam van dit type krediet).

 

 

 

 


Let op, geld lenen kost ook geld.

Leasing

Klassieke financiering

Ballonkrediet

Wagens voor elk budget

Is een financiering iets voor mij?

Autofinanciering kan voordelen bieden ten opzichte van het gebruik van contante betaling. Autofinanciering is  zeer flexibel en kan u beschermen tegen buitensporige uitgaven, terwijl u toch eigenaar wordt van de wagen. Misschien wel het belangrijkste: u leent alleen precies wat u nodig heeft om uw aankoop te voltooien en geen cent meer!

Alle financieringsaanvragen worden onderworpen aan kredietcontroles en betaalbaarheidsbeoordelingen die worden uitgevoerd door onze kredietgevers op basis van de informatie die u ons verstrekt. Zorg ervoor dat u elke lening die u namens u aanvraagt, kunt terugbetalen.

Welke financiële oplossing is de beste?

De twee meest populaire opties bij het kopen van gebruikte auto's zijn klassieke financiering en ballonkrediet. Welke u verkiest, is eenvoudigweg afhankelijk van uw eigen situatie, de leeftijd en de kilometerstand van de auto die u wilt kopen. Neem gerust contact op met ons bravoauto-team, onze adviseurs helpen u graag verder!

Is de aangeboden financiering flexibel?

Jazeker. We kunnen een breed scala aan looptijden aanbieden, gaande van 24 tot 60 maanden maanden  zodat u geen onnodige rente betaalt over een langere looptijd dan nodig is, alsook is er flexibiliteit in het betalen van een voorschot.

Hoe werkt een klassieke financiering?

De klassieke autolening is mede dankzij haar interessante intrestvoeten de populairste financieringsvorm voor het aanschaffen van een auto. U betaalt maandelijks uw geleend bedrag samen met de interesten af. Omdat de auto als waarborg geldt in geval van wanbetaling, zijn de intrestvoeten relatief laag. De termijn van de klassieke autolening is flexibel en kan bvb. 24,36,48 of 60 maanden bedragen.

Hoe werkt een ballonkrediet?

Een ballonkrediet is een lening op afbetaling en wordt meestal aangegaan voor de aankoop van een auto.

Tijdens de afbetalingstermijn betaal je maandelijks een bedrag dat lager is dan bij een klassieke autolening. Op het einde betaal je als laatste afbetaling het restbedrag (= de ballon).

Op het einde van de overeenkomst zijn er 3 mogelijkheden:

  • Je houdt de auto en betaalt het restbedrag
  • Je geeft de auto terug. De waarde van de auto wordt verrekend met het restbedrag
  • Je geeft de auto terug en koopt een nieuwe auto met een nieuw ballonkrediet

Kan ik een auto op financiering kopen als ik een slechte kredietscore heb?

Met een slechte kredietgeschiedenis kan het moeilijker zijn om een ​​wagen op financiering te kopen. Daarnaast kan het aangaan van een autolening je kredietscore zowel positief als negatief beïnvloeden, afhankelijk van hoe je de lening afbetaalt. Indien aan een aantal criteria voldaan wordt, kan het mogelijk zijn. uw betalingen beheersbaar te houden zodra u uw droomauto heeft gevonden. Neem gerust contact op met ons bravoauto-team, onze adviseurs helpen u graag verder!